Een wonderbaarlijke reis

 

 

Esoterie

Filosofie

Spiritualiteit

 

Klik op onderstaande afbeelding om terug

te gaan naar de HOOFDPAGINA:

 

 

 

 

 

 

 

 

INLEIDING

 

Op deze website staat de inhoud van een boek, de inhoud van een verhaal.
Dit verhaal is een verslag van een persoonlijke, spirituele zoektocht naar de diepere oorzaken van waarom de mens handelt,
zoals hij handelt. 
Dit verhaal is een verslag van een persoonlijke, spirituele zoektocht naar het begrijpen van alle spanningen, alle stress, alle chaos, alle ellende,
alle verdriet, alle ziektes en alle oorlogen
waar de mens al oneindig lang in leeft.  
Deze spirituele zoektocht is een reis die mij ergens heeft gebracht.
Deze spirituele zoektocht heeft mij daar gebracht, waar ik een stap heb kunnen maken.
Ik bied je met dit verhaal de kennis van mijn ervaringen aan.
Misschien kun jij mede hierdoor meer begrip krijgen van de 'kunst van het leven' of misschien wel van de 'kunst van het overleven' en misschien kan jij dan ook meer rust krijgen in jouw leven.Ik hoop dit van harte.

 

 


 

 

Waarom ik een bewuste 'zoeker' werd en een spirituele zoektocht ben begonnen.

Wij leven nu in een tijd waarin ontzettend veel mogelijk is. De techniek heeft een ongekende hoogte bereikt. De welvaart in grote delen van de wereld, zeker in het Westen van de wereld, zoals in Europa en in Amerika en ook in grote delen van Azië, is nog nooit zo hoog geweest. Wij maken van al die technische kennis dankbaar gebruik en genieten van alle geneugten die dat in ons leven brengt. De meesten van ons hebben geld om van alles en nog wat te doen. We kunnen op vakantie en soms zelfs meerdere keren per jaar en we reizen daarbij steeds verder en verder. De wereld ligt aan onze voeten. We kunnen ons geluk niet op. Ook op medisch gebied zie je dat de wetenschap tot steeds meer in staat is. Als we last krijgen van één of andere kwaal, worden we wel weer opgelapt. Misschien gebeurt dit nog niet met alle kwalen, maar al wel met heel veel. Er komt een tijd dat we maar met onze vingers hoeven te knippen en we worden door de wetenschap genezen. Eens zal er een 'wetenschap van alles' zijn en dan zullen we ook niet meer ziek zijn. Dreig je overspannen te worden, dan neem je een pilletje en je hebt er beslist geen last meer van. Toch is het vreemd dat ik constateer, dat ondanks al deze vreugde, de mens toch nog steeds overspannen wordt en als ik goed om mij heen kijk en de kranten een beetje volg, dan zie ik dat de mensen eigenlijk steeds sneller en steeds vaker overspannen raken. Ik zie dat psychische spanningen de mensen op een steeds jongere leeftijd treffen. Ik zie hoe de mensen in grote aantallen volkomen onderuit gaan en 'doorbranden' en last krijgen van een 'burn-out'.

Daarnaast merk je steeds vaker, dat de onverdraagzaamheid van de mensen groter wordt. Laatst zat ik op een morgen, op weg naar mijn werk, om kwart voor zeven in de trein en deze bleef bij een bepaald station veel langer staan dan hij gewoonlijk deed. Na een kwartier werd er omgeroepen dat de conducteur door een passagier ‘in elkaar was geschopt’ en dat de politie was gealarmeerd. Die passagier was waarschijnlijk net wakker en nu al in staat om een medemens in elkaar te schoppen. Weer een mens, dacht ik, die waarschijnlijk alleen nog maar gespannen is en zelfs gedurende de nacht niet meer tot rust komt. Je ziet dat de ‘veren’ bij de mensen steeds verder zijn uitgetrokken en dat de spanning waarin zij leven, steeds groter wordt. Als ik goed kijk, zie ik steeds meer mensen lopen met voorovergebogen hoofden en kromme ruggen, terwijl zij lopen met lege handen. Hun rugzak met ballast is echter niet leeg. De last van het leven wordt voor veel mensen zwaarder en zwaarder. De meetlat die de maatschappij oplegt, wordt steeds hoger gelegd en meer en meer mensen hebben moeite om die maat te halen. Het leven is zo onderhand een ‘ratrace’ geworden en steeds meer mensen vliegen uit de bocht en ontsporen of dreigen dit te doen. Het spel van het leven wordt ingewikkelder en de spelregels worden moeilijker. Waar gaat deze ontwikkeling naartoe? Waar gaan wij uitkomen? Hoe lang houden we het opvoeren van deze druk nog vol? Hoe lang duurt het nog voordat ik omval en hoe lang duurt het nog voordat jij omvalt? Hoe lang duurt het nog voordat, onder toename van deze druk, onze maatschappij en onze cultuur gaan wankelen? Ik zie hoe mensen zich meer en meer tegen elkaar gaan afzetten en hoe relaties meer onder druk komen te liggen en steeds vaker ontsporen. Terrorisme is inmiddels allang een geaccepteerd gegeven en wij concluderen ook al heel lang 'dat het dus nu eenmaal niet anders is' en 'dat het er nu eenmaal gewoon bij hoort'. De mensen reageren agressief en toch kan ik alleen maar constateren dat de meeste mensen helemaal niet zo kwaad zijn en het in wezen ook helemaal niet zo kwaad bedoelen. Waarom reageert dan iedereen zoals je dat in deze tijd steeds meer meemaakt?

Ik weet dat er veel mensen zijn die zich wat hun eigen leven betreft zijn gaan afvragen of dit de weg is zoals die bedoeld is. Ik weet dat er veel mensen zijn die zich afvragen of wij de goede weg nog wel bewandelen. Die hun strijd strijden, zowel op privégebied als op hun werk, en die niet begrijpen waarom de dingen gaan zoals ze gaan. Ik weet dat er steeds meer mensen zijn die het niet meer begrijpen, die de reacties van anderen niet meer begrijpen en die het gevoel hebben door anderen niet begrepen te worden. Steeds meer mensen vragen zich af hoe lang ze dit nog kunnen volhouden en of dit nu is wat ze van het leven hadden verwacht.

Er is iemand die daar eens een verhaal over had. Iemand die mij ooit heeft verteld hoe het zit en wat daarvan de gevolgen zijn. Het was voor mij een verhaal dat mij deed begrijpen waarom de maatschappij is ontwricht. Een verhaal dat aangeeft waarom de mensen handelen en reageren, zoals ze handelen en reageren. Een verhaal dat mij de 'ongrijpbaarheid van de waarheid' en het 'gevaar van de waarheid' heeft doen inzien. Een verhaal ook dat mij deed inzien hoe groots en briljant de mensen zijn en hoe wij dat allemaal zijn vergeten. Het verhaal was voor mij een wegwijzer, waarmee ik een richting heb kunnen bepalen, die opnieuw de trein van mijn leven in beweging bracht en in beweging hield. Het was voor mij ook een verhaal dat grote consequenties heeft gehad op mijn leven en op hoe ik nu in het leven sta. Ik heb dat verhaal opgeschreven en de vorm aangepast, waarbij de inhoud is gebleven zoals ik die heb doorgekregen. Ik heb dat verhaal gegoten in een klein boekje en ik heb dit verhaal ‘Een wonderbaarlijke reis’ genoemd.

Dit verhaal vertegenwoordigt dus niets anders dan mijn persoonlijke ervaringen en is als zodanig dus ook niets meer en niets minder dan gewoon een verhaal van een gewone, gedreven 'zoeker'.

Ik heb dit boekje geschreven zonder enige wetenschappelijke kennis. Ik heb geen enkele medische, wetenschappelijke of filosofische achtergrond. Ik heb het kunnen schrijven met mijn gevoel, dat voortkomt uit een gedreven behoefte om te ontdekken dat het anders moet kunnen in het leven. Ik heb willen begrijpen waarom er overal zoveel ellende is en wat daarvan de oorzaak was of zou kunnen zijn. Als ik dat door zou kunnen krijgen, zo concludeerde ik, zou ik misschien ook kunnen ontdekken hoe het anders zou kunnen. Ik heb uiteindelijk met dit verhaal voor mijzelf een stap kunnen maken en ik wil dit graag met jou delen.

Als ook jij het gevoel hebt dat we met zijn allen de weg beginnen kwijt te raken of al zijn kwijtgeraakt, als ook jij je begint af te vragen 'of deze wereld nog wel van deze wereld is', als ook jij het gevoel hebt dat het zo eigenlijk niet langer kan en als ook jij de behoefte hebt om te begrijpen waarom de wereld is zoals die is, dan nodig ik je uit om het boekje ‘Een wonderbaarlijke reis’ te lezen.

Ik nodig je dus uit om mee te gaan op reis. Een reis waarin je misschien spiegels zult tegenkomen en situaties zult herkennen. Het is een reis die je brengt naar het hoge noorden van Europa. Het is ook een reis vol ongelooflijke natuurpracht en vol spiritualiteit. Het is zelfs een reis die jou kan brengen naar het centrum van 'JOUW eigen ZELF'.

Het kan zijn dat de dingen die ik aangeef in mijn verhaal soms wat 'zwart-wit' lijken. Dit heb ik dan met opzet zo gesteld, om duidelijker te kunnen maken wat er wordt bedoeld. Blijf altijd kritisch met alles wat je leest.

Dit boekje is door mij geïllustreerd met afbeeldingen die voor mij heel belangrijk zijn en die de inhoud van dit boekje verdiepen, eigenlijk, letterlijk kleur geven. Deze afbeeldingen zijn door mijzelf geschilderd op een tablet, met behulp van een stylus.

Ik heb dit verhaal in eerste instantie anoniem op het internet geplaatst. Ik vond het van geen enkel belang van wie dit verhaal komt. Het gaat om de waarde van de inhoud van dit verhaal zonder dat daar een 'naamkaartje' aan hangt. Het gaat niet om mij, het gaat om jou. Jij, die nu misschien, al of niet wanhopig, naar houvast zoekt om de dingen te kunnen begrijpen, die je nu niet begrijpt. Dit verhaal geldt voor mij en dit verhaal geldt voor jou, maar het geldt ook voor jou en ook voor jou. En eigenlijk wist jij dit al en heb jij dit altijd al geweten.

Uiteindelijk heb ik besloten om uit de anonimiteit te komen. Het wordt tijd dat er mensen naar voren stappen die misschien een oplossing kunnen aandragen voor problemen die tot op heden niet werden opgelost en niet opgelost konden worden. Mensen met een andere visie, geprojecteerd vanuit een ander bewustzijn. Je kunt een probleem nooit oplossen met hetzelfde bewustzijn als dat van het probleem. Er moet een bewustzijnsverandering komen in de wereld en ik hoop dat dit verhaal daaraan mag bijdragen.

Als je behoefte hebt om contact op te nemen, klik dan gerust op één van de foto's boven op iedere pagina, waar ‘contact’ op staat vermeld.

Indien de link van de email niet zou werken, dan kan het emailadres hieronder gebruikt worden door het te kopiëren en te plakken:

winston.lucassen@gmail.com

 

Door hieronder op de foto te klikken, open je vanzelf de link naar het boekje om het online te lezen. Volg de aanwijzingen die vermeld staan op de fotootjes bij de teksten van het boekje om daarmee verder door het verhaal te kunnen manouvreren.


 

 

Klik op onderstaande foto om een
printbare versie in Pdf te openen.

 


 

Mei 2005

Laatste update: februari 2018